نماینده مردم سیرجان:ظرفیت‌های دیپلماسی در دولت سیزدهم فعال‌ شد

نماینده مردم سیرجان:ظرفیت‌های دیپلماسی در دولت سیزدهم فعال‌ شد

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: در دولت سیزدهم شاهد فعال‌سازی ظرفیت‌های دیپلماسی و نقش‌آفرینی در تحولات منطقه‌ای هستیم. به گزارش آوای سیرجان به نقل از ایرنا، شهباز حسن‌پور بیگلری در ارزیابی خود از ورود ایران به پیمان شانگهای و عضویت در بریکس و تاثیر آن در افزایش صادرات و بهبود وضع اقتصادی توضیح داد: […]

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: در دولت سیزدهم شاهد فعال‌سازی ظرفیت‌های دیپلماسی و نقش‌آفرینی در تحولات منطقه‌ای هستیم.

به گزارش آوای سیرجان به نقل از ایرنا، شهباز حسن‌پور بیگلری در ارزیابی خود از ورود ایران به پیمان شانگهای و عضویت در بریکس و تاثیر آن در افزایش صادرات و بهبود وضع اقتصادی توضیح داد: دوران یکجانبه‌گرایی در عرصه اقتصاد جهانی به سر آمده و اقتدار دولت‌هایی که خود را قدرت بلامنازع اقتصادی در جهانی می‌دانستند، اکنون افول کرده است.

وی افزود: تیغ تحریم که زمانی به عنوان ابزاری کارآمد و موثر برای جنگ اقتصادی علیه کشورها محسوب می‌شد، اکنون کند شده و مانند گذشته، کارآمد نیست. توسل کشورهای تحت تحریم به ابزار مختلف برای دور زدن تحریم‌ها و ظهور قدرت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی اقتصادی، نشانه‌های شکست سیاست تحریم و پایان دوران یکجانبه‌گرایی اقتصادی در عرصه جهانی هستند.

نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: از طرف دیگر در دولت سیزدهم شاهد فعالسازی ظرفیت‌های دیپلماسی و ورود و نقش آفرینی در تحولات منطقه‌ای هستیم که یکی از محورهای اصلی آن دیپلماسی اقتصادی است که در کنار سایر محورهای همکاری با همسایگان کشورمان در حال گسترش و پیشرفت است.

حسن‌پور بیگلری ادامه داد: دولت سیزدهم از همان آغاز برای کاهش اثر تحریم‌ها، توسعه تجارت با کشورها به ویژه همسایگان ایران را در اولویت قرار داد و طبق برنامه‌ریزی دقیق و مدونی تلاش کرده و در این راستا به دستاوردهای مهمی نیز رسیده است.

وی خاطرنشان کرد: مشارکت در پیمان‌های تجاری منطقه‌ای مانند شانگهای و بریکس، مشارکت در پیمان‌های پولی، توافق با سایر کشورها برای استفاده از پول‌های ملی و کنار گذاشتن دلار و جذب سرمایه‌گذاری خارجی از جمله سیاست‌های مهم اقتصادی ایران در دولت سیزدهم از این دستاوردها است که با کمک این سیاست‌ها، تحریم‌ها دور زده، کم‌اثر یا بی‌اثر شده‌اند.

عضو هیات رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس یادآور شد: سازمان همکاری‌های شانگهای که در راستای همکاری‌های چندجانبه امنیتی بین اعضای آن ایجاد شده، شامل کشورهایی از جمله هند، چین، روسیه و ایران و تعداد دیگری از کشورهای منطقه است.

حسن‌پور بیگلری افزود: کشورهای عضو این سازمان از جمله ایران کشورهایی هستند که در صحنه مهندسی جهان نقش دارند اما به دلیل اینکه مسائل اقتصادی امروزه نقش اصلی را در مسائل امنیت دارد لذا راهبران این اتحادیه مسائل اقتصادی را جزو اولویت‌های نظام تصمیم‌گیرهایشان قرار داده‌اند.

وی ادامه داد: عضویت ایران در سازمان شانگهای و گروه کشورهای بریکس بر رشد اقتصادی کشور و مقابله با تحریم‌های اقتصادی غرب فرصتی برای گسترش روابط اقتصادی ما با کشورهای اوراسیا ایجاد کرده؛ اساسا ما در جهان آینده، شاهد منطقه‌گرایی و فضای چندقطبی در عرصه اقتصاد جهانی خواهیم بود و در دهه‌های آینده، اقتصاد دنیا بر دوش پیمان‌های منطقه‌ای از جمله شانگهای یا بریکس به پیش خواهد رفت.

این نماینده مجلس یازدهم خاطرنشان کرد: ایران با چین و دیگر اعضاء این اتحادیه‌ هم روابط خوبی دارد که کمک می‌کند تا تعامل با آنها با هدف تغییر نظم اقتصاد جهانی به نفع اقتصادهای نوظهوری مانند ایران به خوبی پیش برود.

حسن‌پور تصریح کرد: عضویت در این سازمان برای ایران یکی از شروط لازم برای پیشرفت کشور است، اما شرط کافی نیست، زمانی این شرط کافی به دست خواهد آمد که سیاست های صادراتی کشور با هدف توازن بخشیدن به تراز تجاری متقابل تغییر کند و در این راستا منتظر اقدامات اساسی دولت هستیم.

وی تصریح کرد: از طرف دیگر اقدام مشترک و مشارکت جمعی برای ایجاد رشد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی متوازن و جامع در منطقه، به‌منظور افزایش استانداردها و ارتقای شرایط زندگی در کشور را از دیگر اهداف عضویت در این سازمان می توان برشمرد.

عضو هیات رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس بیان کرد: حفظ و گسترش بازارهای مصرفی بزرگ برای کالاهای بادوام، نفت و صادرات غیرنفتی را می‌توان از جمله فرصت‌هایی دانست که بواسطه عضویت ایران در آن نصیب ایران می‌شود. در کنار فرصت های ذکر شده، رفع نیازهای تکنولوژیکی و منابع مالی جهت افزایش توسعه صنعت و صادرات صنعتی را نیز می توان به عنوان فرصتی دیگر برای ایران ذکر کرد.

حسن‌پور بیگلری ایجاد رویه‌ های منظم و توافق شده در راستای مبادله آزاد کالا و دستیابی به توافقاتی در زمینه اعطای امتیازات و معافیت‌های مربوط به تعرفه‌های گمرکی برای کشورهای عضو این سازمان را از دیگر مزایای عضویت در این سازمان دانست.

وی افزود: توسعه گردشگری به منظور معرفی جاذبه‌های گردشگری ایران به کشورهای عضو و سایر کشورهای منطقه از دیگر فرصت‌های این عضویت برای کشورمان است.

نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی در ادامه بیان کرد: در کنار آن تبادل هیات‌های بازرگانی به منظور انجام معاملات منطقه‌ای و بین‌المللی از دیگر مزایای عضویت در این سازمان است.

حسن‌پور بیگلری خاطرنشان کرد: انتظاری که از دولت سیزدهم در این شرایط اقتصادی سخت می‌رود آن است که حداکثر استفاده از فرصت ها را کرده و اقدامات اساسی و راهبردی را برای تقویت اقتصاد کشور و گذر از بحران اقتصادی در اولویت قرار دهد تا وضعیت معیشت مردم رو به بهبودی رود.